Atlético Madrid toch in Vicente Calderón tegen Liverpool

Het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en Liverpool wordt aanstaande woensdag toch gewoon in Estádio Vicente Calderón gespeeld. De verbanning die de UEFA de Spaanse club had opgelegd, is opgeschort omdat Atlético in beroep is gegaan tegen de straf.

Atlético Madrid toch in Vicente Calderón tegen Liverpool

'Zeker gezien de organisatorische en logistieke problemen om de wedstrijd op zo'n korte termijn nog elders te laten spelen, heeft de voorzitter van de beroepscommissie besloten in te gaan op het verzoek om de sancties op te schorten', meldt de Europese voetbalbond op zijn website.

De UEFA voegde daar wel een extra opmerking aan toe. 'Het opschorten van de sancties betekent niet dat de straf van de baan is. Het besluit blijft gelden totdat het beroep op 31 oktober dient.'

Atlético moet twee thuisduels op ten minste driehonderd kilometer afstand van Madrid spelen vanwege het gedrag van een aantal Madrileense fans voor en tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Zij zouden zich racistisch en agressief hebben gedragen. De UEFA verwijt Atlético een gebrek aan goede wedstrijdorganisatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen