UEFA straft Atlético Madrid: PSV niet in Vicente Calderón

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Atlético Madrid gestraft. De UEFA bepaalde dat de Spaanse club twee Europese wedstrijden, waaronder de Champions League-wedstrijd tegen PSV, buiten Vicente Calderón moet spelen.

UEFA straft Atlético Madrid: PSV niet in Vicente Calderón

Tijdens en rond de Champions League-wedstrijd tussen Atlético en Olympique Marseille vond een reeks van incidenten plaats. De Spaanse supporters maakten zich schuldig aan racisme en agressie, terwijl de club een gebrek aan goede wedstrijdorganisatie wordt verweten.

De Europese voetbalbond bepaalde nu dat Los Colchoneros de komende drie Europese-thuisduels, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar, moeten afwerken in een stadion dat minimaal driehonderd kilometer verwijderd is van Madrid.

Het is nog niet bekend waar Atlético Madrid de komende twee Europese thuiswedstrijden tegen Liverpool (22 oktober) en PSV (26 november) zal spelen.

De UEFA strafte ook Javier Aguirre. De trainer van Atlético Madrid is geschorst voor twee Europese duels in verband met onsportief gedrag en het uitschelden van een speler van Olympique Marseille.

Atlético Madrid krijgt tot vrijdag de tijd beroep aan te tekenen tegen beide straffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen