Atlético verslaat Marseille nipt en is goed op weg

Atlético Madrid versloeg Olympique Marseille en is hard op weg naar de laatste zestien van de Champions League. Maar de Fransen maakten misschien nog wel een betere indruk tijdens de 2-1 overwinning van de Spaanse club.

Atlético speelde niet best en had het geluk dat Olympique in de tweede helft verzuimde de achterstand ongedaan te maken met de kansen die het kreeg. Mamadou Niang was enkele malen gevaarlijk dicht in de buurt van de 2-2.

Nu bleek een treffer van Raúl Garcia (foto) beslissend voor de zege van de thuisploeg. De aanvaller scoorde in de 22ste minuut met een miniem tikje na een vrije trap van Mariano Pernía.

In de vierde minuut had Sergio Agüero de thuispoeg al op voorsprong gezet door handiger te reageren na een pass van Maxi Rodríguez. Hij kapte zichzelf vrij en schoot beheerst binnen. Maar tien minuten later kopte Niang de 1-1 al binnen na matig verdedigen van onder anderen Luis Perea en John Heitinga.

Atlético en Liverpool hebben beide zes punten en zijn op weg naar de volgende ronde. Olympique en PSV lijken te moeten knokken voor de derde plaats en deelname aan het UEFA Cup-toernooi.