Australiër Oar maakt 'mooiste doelpunt' WK Onder-20

Tommy Oar (19) heeft enkele weken na afloop van het WK Onder-20 in Colombia alsnog een eervolle vermelding gekregen. De treffer die de middenvelder van FC Utrecht in de groepsfase tegen Ecuador (1-1) maakte, werd door de bezoekers van de website van de FIFA verkozen tot mooiste goal van het toernooi.

Australiër Oar maakt 'mooiste doelpunt' WK Onder-20

In de 89ste minuut van het groepsduel met Ecuador bezorgde Oar zijn ploeg een puntje. Hij pegelde een vrije trap van grote afstand in de bovenhoek. Uitkomst bood het doelpunt niet voor Australië in de groepsfase. Na drie duels kon de ploeg van Oar weer huiswaarts keren.

De wereldtitel voor jeugdploegen met spelers tot twintig jaar werd uiteindelijk een prooi voor Brazilië, dat in de finale te sterk was voor Portugal (3-2).

VVV-Venlo-spits Ahmed Musa, die met Nigeria sneuvelde in de kwartfinale, maakte ook indruk op het toernooi in Colombia. Met drie treffers werd hij genomineerd voor de prestigieuze Gouden Bal, bestemd voor de beste speler van het toernooi. Uit tien genomineerde spelers werd echter de Braziliaan Henrique verkozen. Hij werd met vijf treffers ook topscorer van het toernooi. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's