AZ en Roda makkelijk naar halve finale

AZ en Roda JC waren favoriet in de kwartfinales van de Gatorade Cup tegen respectievelijk MVV en Helmond Sport. De beide Eredivisieploegen lieten zich ook niet verrassen door de opponenten uit de Gouden Gids Divisie.

AZ-MVV 4-0AZ nam de wedstrijd tegen MVV zeer serieus. Ondanks het drukke programma dat de club te wachten staat, gunde trainer Louis van Gaal nauwelijks basisspelers rust. Mede daardoor was het krachtsverschil te groot.

MVV startte wel sterk met mogelijkheden voor Alexandre Bryssinck en Joas Siahaija. Denny Landzaat opende na negentien minuten de score voor de Alkmaarders en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Nog voor de rust vergrootte Martijn Meerdink (foto) de marge tot twee.

In de tweede helft nam Meerdink ook de derde treffer voor zijn rekening. Invaller Danny Koevermans maakte het kwartet treffers compleet.

Helmond Sport-Roda JC 0-2Ook Roda speelde in zijn sterkste opstelling. Trainer Huub Stevens had een plaatsje in de basis ingeruimd voor Jan-Paul Saeijs. De verdediger maakte zijn debuut voor de Limburgers na zijn komst van ADO Den Haag.

Als Helmond Sport het Roda moeilijk wilde maken, dan was die hoop na zeven minuten al vervlogen. Andres Oper sloeg al snel toe namens de Eredivisionist. Na de rust deed de Est dat nog een dunnetjes over. Vier minuten na de hervatting stond de 0-2 eindstand op het scorebord.