AZ in Alkmaar met speels gemak langs VVV

De haperende lichtinstallatie in het DSB Stadion was eigenlijk de enige smet op de sterke start van AZ, dat zonder enig probleem VVV-Venlo aan de kant schoof (4-0).

AZ in Alkmaar met speels gemak langs VVV

Ten koste van NAC Breda maakte AZ een jaar geleden een bliksemstart (8-1). Ook VVV-Venlo moest vrezen voor een vergelijkbare afstraffing, toen Kemy Agustien na een knappe kaats van Ari na zes minuten raak kegelde.

Maar die vrees bleek ongegrond. AZ leek niet alles te willen geven ten einde de Limburgse gasten de hernieuwde kennismaking met de Eredivisie tot een nachtmerrie te maken.

Dankzij Ari kon de Alkmaarse ploeg ook freewheelen. Na ruim een half uur had de Braziliaan na doorkoppen van Grétar Steinsson zijn eerste officiële treffer in Alkmaarse dienst gemaakt.

Na een uur deed de Braziliaan opnieuw van zich spreken. Vanaf de strafschopstip tilde hij de stand naar 3-0. Scheidsrechter Bas Nijhuis had een overtreding van Sjors Verdellen op Moussa Dembélé bestraft met een penalty.

Voor AZ-trainer Louis van Gaal was de stand gelegenheid zijn wissels te gebruiken. Ari maakte plaats voor Graziano Pellè, terwijl Haris Medunjanin zijn opwachting maakte voor Simon Cziommer. De laatste verse kracht manifesteerde zich met de 4-0, al was de voorbereiding van Dembélé hetgeen wat meer aandacht verdiende.

Bekijk hier al onze video's