Balotelli: 'Eén fout in mijn leven gemaakt: de Inter-rel'

In de aanloop naar de WK-kwalificatie-interland van dinsdag uit bij Malta heeft Mario Balotelli de Italiaanse pers uitgebreid toegesproken. De spits van AC Milan blikte terug op 'de enige fout uit zijn leven' en gaf aan dat een oude vete inmiddels uit de wereld is.

Balotelli: 'Eén fout in mijn leven gemaakt: de Inter-rel'

'In mijn leven zou ik maar één ding opnieuw willen doen', gaf Balotelli tijdens de persconferentie aan. 'Ik had nooit met het Inter-shirt moeten gooien', refereert hij aan een incident dat op 20 april 2010 plaats had. Balotelli kreeg het toen tijdens de wedstrijd tegen Barcelona (3-1 zege) als speler van Inter aan de stok met de fans. Uit woede over spreekkoren en fluitconcerten aan zijn adres gooide hij het blauw-zwarte tricot direct na het laatste fluitsignaal op de grond en stormde de catacomben in (zie filmpje).

Die respectloze handeling bleek het begin van het einde van Balotelli bij Internazionale. De fans zouden het hem nooit meer vergeven, toenmalig trainer José Mourinho sprak zijn afkeuring uit en toenmalig teamgenoot Marco Materazzi (een clubicoon van Inter) vloog de jongeling in de kleedkamer aan. In dat jaar zou het Inter van Wesley Sneijder de Champions League overigens winnen door in Camp Nou met slechts 1-0 te verliezen en later in de finale Bayern München met 2-0 te verslaan.

Zijn gedrag bij Inter was niet het enige dat aan bod kwam. 'Ik ben nooit arrogant geweest', wilde Balotelli een vooroordeel de wereld uit helpen. 'Ik denk niet dat ik de beste van de wereld ben, maar ook niet de slechtste. Ik ben mezelf en dat is voldoende.'

Balotelli bemerkt in zijn vaderland ook een gedragsverandering. 'Door mijn goede prestaties op het EK gaan ook fans van andere clubs positiever tegen mij aankijken. Het nationale elftal is voor mij iets bijzonders. Ik ben blij met de doorgevoerde verjonging en nu wacht ons een belangrijke wedstrijd in en tegen Malta. Als we winnen, zetten we een flinke stap richting het WK', haalt de spits de koppositie in WK-kwalificatiegroep B aan.

Italië heeft na vier duels tien punten. Bulgarije en Denemarken volgen op respectievelijk één en vijf punten, al hebben de Bulgaren een duel meer afgewerkt.

TottiIn Italië wordt de laatste weken veelvuldig gesproken over de rentree van een ander enfant terrible. Door zijn goede prestaties bij AS Roma zou Francesco Totti, die in 2006 na de gewonnen WK-titel een punt achter zijn interlandloopbaan zette, mogelijk een verrijking voor de ploeg kunnen zijn richting het WK in Brazilië.

Geconfronteerd met die stelling was Balotelli lovend over de levende Romeinse legende. 'Het zou voor mij een enorme eer zijn. Hij is een fenomeen en kampioenen als hij zijn altijd welkom.'

Met die woorden geeft Balotelli indirect aan dat hij geen wrok meer koestert vanwege de doodschop die Totti in het verleden uitdeelde in een bekerduel van Roma met Internazionale (zie tweede filmpje).

RacismeTot slot haalde Balotelli nog maar eens aan dat hij baalt van het nog altijd aanwezige racisme in het voetbal. 'Dat maakt me boos en teleurgesteld. We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat we dit uit het voetbal bannen.' <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen