Balotelli bestelt eigen standbeeld van legendarische pose

In Manchester haalde Balotelli vaker de krantenkoppen met ludieke of misplaatste acties dan met wonderschoon voetbal. Nu hij in Milaan zit, zorgt de spits van AC Milan daar opnieuw voor door een uniek kunstwerk in zijn tuin in Brescia te laten plaatsen.

Balotelli bestelt eigen standbeeld van legendarische pose

Een van de bekende verhalen in Manchester is dat de Italiaan de opdracht van zijn moeder kreeg een strijkijzer te halen, maar terugkwam met een trampoline, een speelgoed-racebaan en een tafeltennistafel.

Zijn huis werd door vuurwerk in brand gezet, hij gooide uit verveling dartpijltjes naar jeugdspelers en reed rond met stapels cash in zijn gecamoufleerde Bentley, om de vraag van de wantrouwende politie-agent, waarom hij met zoveel geld rondreed, te beantwoorden met because I'm rich.

Het zijn slechts een paar anekdotes uit het turbulente bestaan van de controversiële aanvaller. Door zijn overstap naar AC Milan, waarbij Balotelli bij zijn persconferentie per se niet met de roddelkrant The Sun wilde praten, leken die verhalen tot de verleden tijd te behoren. Want bekend is dat artikelen van de Engelse media met een flinke korrel zout genomen mogen worden.

Nu Super Mario amper een maand geleden is neergestreken in Milaan heeft hij opnieuw de krantenkoppen gehaald. In zijn nieuwe optrekje wil Balotelli een levensgroot standbeeld van zijn pose na het doelpunt tegen Duitsland in de halve finale van het EK 2012 (2-1 zege, zie foto onder) laten verrijzen.

Beeldhouwer Livio Scarpella heeft de eer gekregen om het standbeeld te maken, maar zal weinig meekrijgen van het eigenzinnige gedrag van de aanvaller. 'Mario wil niet poseren, dus moet ik het met de foto's doen. Ik heb hem een paar voorstellen gedaan, maar hij wilde absoluut afgebeeld worden zoals hij na zijn doelpunt tegen Duitsland stond.'

'Ik stel hem me voor als een atleet uit de klassieke tijd', vervolgt de Italiaanse kunstenaar. 'Het standbeeld wordt dus klassiek, maar ook een beetje modern. Het wordt van brons en platinum gemaakt en de ogen worden waardevolle stenen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen