Balotelli maakt van AC Milan weer heuse titelkandidaat

In zijn tijd als speler van Manchester City kwam hij nauwelijks in het nieuws vanwege zijn sportieve prestaties, maar sinds Mario Balotelli voor AC Milan speelt is dat veranderd. De Rossoneri zijn de beste in de Serie A nadat de spits zijn rentree had gemaakt in Italië.

Balotelli maakt van AC Milan weer heuse titelkandidaat

Eind januari kwam Balotelli over van de Engelse landskampioen en sindsdien speelde Milan zeven wedstrijden, waarvan het er vijf won en twee gelijk speelde. Geen team deed het beter in die periode. Juventus, de huidige koploper in Italië, komt met zestien punten uit zeven duels het dichtst bij (zie de stand hieronder).

Balotelli's rol in de wederopstanding van Milan is groot. De 22-jarige aanvaller speelde zes wedstrijden sinds zijn terugkeer in Milaan, waar hij eerder uitkwam voor Internazionale, en scoorde daarin liefst zeven keer. Ook zondag tegen Palermo (2-0 winst) was hij twee keer trefzeker.

Dat de zeventienvoudig international van Italië slechts zes competitiewedstrijden nodig had om zeven keer te scoren is opvallend, aangezien hij bij City veel minder efficiënt was. In Manchester kwam hij in zijn laatste 27 duels in de Premier League tot zeven goals.

Mede door de impact die Balotelli heeft, droomt Milan weer van de titel. 'Onze geweldige reeks in de Serie A gaat maar door', reageerde vice-president Adriano Galliani na de zege op Palermo. 'We hebben een prima selectie en als we goed starten aan het nieuwe seizoen, ben ik ervan overtuigd dat we mee kunnen strijden om de scudetto. Dat hebben we de afgelopen 21 duels wel bewezen.' <br /> Samenstelling: Arjan van den IJssel

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen