Balotelli houdt van Mancini, El Shaarawy ligt langer vast

Op de dag dat Mario Balotelli na de medische keuring met goed gevolg te hebben doorstaan een contract tot medio 2017 tekende, was er meer goed nieuws voor AC Milan. Clubtopscorer Stephan El Shaarawy (20, op de foto met Balotelli bij de Italiaanse ploeg) heeft een akkoord bereikt met de Milanse grootmacht over een opwaardering en verlenging van zijn contract.

Balotelli houdt van Mancini, El Shaarawy ligt langer vast

El Shaarawy was dit seizoen goed voor vijftien competitietreffers in 22 duels. Qua officiële ontmoetingen staat zijn doelpuntenteller op achttien in 29 optredens.

Mede door die dadendrang besloot de clubleiding van Milan snel te handelen. De Italiaanse aanvaller, met Egyptische roots, zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een flink verbeterd contract tot medio 2018. De oude verbintenis liep tot een jaar eerder.

De overeenkomst heeft plaats in de dagen dat euforie de boventoon vormt vanwege de komst van Balotelli. Het enfant terrible heeft na zijn blijdschap te hebben geuit, ook nog maar eens aangegeven wel degelijk veel respect te hebben voor Manchester City-manager Roberto Mancini, met wie hij een haat-/liefdeverhouding onderhield.

'Mijn afscheidsfeest, voor de wedstrijd tegen Queens Park Rangers, was heel emotioneel', aldus Balotelli. 'Ik heb toen met Roberto over van alles gepraat. Hij was verdrietig en ik ook. Ik houd van Mancini, hij is enorm belangrijk geweest voor mijn loopbaan. Ik zal hem voor altijd dankbaar zijn voor het vertrouwen dat hij in mij getoond heeft.'

'Mijn tijdperk bij City was enorm belangrijk voor me', gaat Balotelli verder. 'Ik ben er volwassen geworden als voetballer. Ook als persoon was het een mooie ervaring. Het winnen van de titel was geweldig. Ik hoop nu ook echt dat ze nogmaals kampioen worden en Manchester United verslaan. De wetenschap dat City ook in de toekomst succesvol zal zijn, maakt me gelukkig.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen