Barça klaart klus in Zaragoza voor rust

Op voorhand was de uitwedstrijd tegen Real Zaragoza een lastige klus, maar Barcelona klaarde het karwei al in de eerste helft (1-4).

Barcelona kreeg de prima start in de schoot geworpen. Zaragoza-verdediger Delio César Toledo speelde terug op zijn eigen doelman Rubén. De keeper, die vorige week als invalkracht zijn debuut maakte in de Primera División, liet de bal echter ongelukkig onder zijn voet door glijden.

Ook bij de tweede treffer had Barcelona niet te klagen, dit keer over de inschatting van de grensrechter. Ondanks dat Samuel Eto'o buitenspel stond bleef de vlag omlaag. De aanvaller uit Kameroen profiteerde door de mee opgekomen Ludovic Giuly een doelpunt te gunnen; 0-2.

Mede gedwongen door de achterstand bleef Real Zaragoza jagen op een doelpunt. Maar het had een averechts effect. Zes minuten voor de rust ontsnapte Eto'o na een schitterende pass van Ronaldinho aan de buitenspelval. Met een wippertje verschalkte hij vervolgens ook Rubén, die zich wat anders had voorgesteld van zijn eerste wedstrijd als basisspeler.

Eeven gloorde een beetje hoop voor Zaragoza toen na ruim een uur Luciano Galletti de 3-1 aantekende. Minder dan tien minuten later bezegelde Rafael Márquez namens Barcelona het lot van de thuisploeg (1-4). Daarmee maakte de Catalaanse formatie een einde aan de slechte reeks bij Real Zaragoza, waar sinds 1997 niet meer was gewonnen.