Barça laat punten liggen tegen Espanyol

Barcelona heeft opnieuw twee punten laten liggen. Zelfs met tien man hield Espanyol de ploeg van Frank Rijkaard van het scoren af, al mocht Samuel Eto'o dat zichzelf aanrekenen (0-0).

De stadsderby was koud enkele seconden onderweg of Samuel Eto'o bracht Espanyol-keeper Carlos Kameni bijna in verlegenheid. Maar deze Barcelona-kans ten spijt, de wedstrijd in Camp Nou wilde pas na rust ontbranden.

Mede door het inbrengen van Andres Iniesta en Juliano Belletti won Barcelona in de tweede helft aan noodzakelijke onvoorspelbaarheid. Het aantal kansen nam ook toe. Iniesta en Eto'o verzuimden kort na rust de score te openen, waarbij steeds Kameni zich als redder van Espanyol ontpopte.

Na een rode kaart voor Daniel Jarque werd de druk door Barcelona verder opgevoerd. De verdediger van Espanyol had een lompe actie – hij plantte zijn voet op de borst van Rafael Márquez – in de 65ste minuut moeten bekopen met een uitsluiting. Maar wat Barcelona ook probeerde tegen de tien man van Espanyol, de treffer wilde maar niet vallen. En dus moest de ploeg van Frank Rijkaard genoegen nemen met een punt.