Barça oefent zonder Ronaldinho tegen Ajax

Barcelona zal zonder Ronaldinho en Rafael Márquez aantreden in het oefenduel met Ajax, dinsdagavond in Elche. Beide spelers zijn geblesseerd.

Barça oefent zonder Ronaldinho tegen Ajax

Ronaldinho kampt al enige tijd met een pijnlijke linkerenkel. Desondanks speelde hij zaterdagavond mee in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Albacete.

De komende dagen zal hij vooral onder behandeling staan van een fysiotherapeut. De medische staf raadt de Braziliaan tevens aan de eerstvolgende twee tot drie dagen niet te voetballen om de niet al te ernstige blessure te helpen genezen.

In tegenstelling tot Ronaldinho is het meespelen van Márquez in de topper tegen kampioen Valencia, aanstaande zaterdag in Camp Nou, nog allerminst zeker. De Mexicaan raakte geblesseerd tijdens het duel met Albacete. Hij hield een pijnlijk linkerdijbeen over, veroorzaakt door een kleine spierverrekking.

Voor de oefenpartij tegen Ajax heeft coach Frank Rijkaard een selectie met twintig spelers samengesteld: Deco, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Silvinho, Oleguer, Eto'o, Van Bronckhorst, Fernando Navarro, Rubén, Messi, Damiá, Rodri, Peña, Mora, Lolo, Javito, Oriol Riera en Cristian.

Bekijk hier al onze video's