Barcelona boeit en klopt ook Deportivo

Barcelona heeft de smaak weer te pakken. Na het gelijkspel vorige week in Bilbao wonnen de Catalanen op eigen veld in een aantrekkelijk duel met 2-1 van Deportivo La Coruña, dat zich beter weerde dan verwacht.

Depor worstelt tot nog toe in Spanje en Europa maar was in het eerste kwartier de betere ploeg. De Galiciërs combineerden als vanouds en kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Aanvoerder Fran mikte met rechts raak in de verre hoek: 0-1.

Barcelona voerde daarna de druk op en de gelijkmaker hing al snel in de lucht. Xavi maakte de 1-1. De steekpass was van Rafael Márquez, de voorzet van Juliano Belletti en het laatste zetje kwam van middenvelder Xavi.

Tien minuten voor rust volgde op vergelijkbare wijze ook nog de 2-1. Nu waren Márquez (met geluk), de telkens dreigende Ludovic Giuly en Samuel Eto'o (foto) in chronologische volgorde de stations.

Voor Eto'o, die daarna nog menig kans liet liggen, was het alweer zijn negende doelpunt in tien wedstrijden dit seizoen. De Kameroense spits is daarmee topscorer in de Primera División.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op, al had Barcelona het meeste de bal en kreeg de ploeg van Frank Rijkaard de beste mogelijkheden. Het bleef echter bij 2-1, waardoor Barcelona de koppositie in Spanje nog eens verstevigde.