Barcelona grijpt mis: Cancelo voor topsalaris naar Saoedi-Arabië

Reacties

João Cancelo gaat zijn loopbaan vervolgen in Saoedi-Arabië. De miljoenentransfer van de Portugese verdediger van Manchester City naar Al-Hilal is dinsdagavond bevestigd.

Barcelona grijpt mis: Cancelo voor topsalaris naar Saoedi-Arabië
© Pro Shots

De club, die onder leiding staat van Jorge Jesus, legt circa 25 miljoen euro voor Cancelo op tafel. De back tekent een contract voor drie seizoenen, waarin hij een waanzinnig salaris gaat opstrijken. Zijn komst maakt de weg vrij voor het vertrek van rechtsback Saud Abdulhamid naar AS Roma.

Cancelo komt uit de jeugdopleiding van Benfica en speelde vervolgens ook voor Valencia, Internazionale en Juventus. In de zomer van 2019 nam Manchester City hem voor 65 miljoen euro over van Juve. In totaal speelde Cancelo 154 wedstrijden in het eerste elftal van de Engelse topclub.

In de afgelopen seizoenen raakte hij wat uit de gratie bij Pep Guardiola. Uitleenbeurten aan Bayern München en Barcelona volgden. Volgens het Portugese A Bola hoopte Cancelo zelf op een langer verblijf in Catalonië, maar Barça kon dat financieel niet ophoesten.

Spelersprofiel

João Cancelo


Geboortedatum:
27 mei 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Barreiro
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Al Hilal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.