Barcelona neemt horde Osasuna zonder franje

Barcelona heeft zich enigszins hersteld van het gelijkspel tegen Espanyol. In Pamplona won de Catalaanse koploper van Osasuna, al ging het niet gemakkelijk (0-1).

De zege was overigens wel verdiend. Voor rust kreeg Barça via Andrés Iniesta (lat), Samuel Eto'o (redding Elia) en Rafael Márquez (naast) drie grote kansen die zeker één doelpunt op hadden moeten leveren.

De goal viel uiteindelijk in de veertigste minuut. Osasuna verloor de bal op eigen helft, waarna Deco Eto'o wegstuurde. De Kameroense spits schoot vervolgens via Elia en de paal raak.

Na rust kwam Barcelona twee keer in gevaar. Beide keren trad Víctor Valdés ijzersterk op, waardoor de nipte voorsprong tot het eindsignaal op het scorebord bleef staan.