Barcelona neemt ook horde Sevilla soepel

Barcelona lijkt de dip definitief te boven. De Catalanen slaagden er als eersten in om Sevilla dit seizoen in het eigen Estadio Sánchez Pizjuan op een nederlaag te trakteren (0-4), al was de overwinning enigszins geflatteerd.

Vooral voor rust ging de aantrekkelijke strijd gelijk op en voorkwamen de twee doelmannen dat er gescoord werd. Bovendien mocht Barcelona van geluk spreken dat scheidsrechter Trienzo Alvarez de thuisploeg geen strafschop gaf toen Belletti opzichtig hands maakte.

Na de pauze nam Barça het heft steviger in handen en volgden de goals elkaar in rap tempo op. Samuel Eto'o opende in de 49ste minuut met zijn zestiende van het seizoen de score. Ronaldinho stuurde hem weg, de Kameroense spits passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Sevilla's clubtopscorer Julio Baptista schoot Barcelona daarna te hulp. De Braziliaan kopte de bal ongelukkig in eigen doel. Twee minuten later zorgde Ronaldinho voor de 3-0. Uit de rebound mikte hij de bal beheerst in de verre hoek. Ludovic Giuly bepaalde de eindstand vervolgens op 0-4 door laag en diagonaal uit te halen.

Door de knappe zege houdt de ploeg van Frank Rijkaard in ieder geval een voorsprong van zeven punten op Real Madrid. De aartsrivaal moet zondag dan wel uit bij Numancia winnen, anders lopen de blaugranas weer verder uit.