Barcelona, Sevilla en Valencia blijven perfect

Barcelona, Sevilla en Valencia zijn alle drie nog zonder puntverlies. Samuel Eto'o, Vicente en Renato waren de uitblinkers.

Racing Santander-Barcelona 0-3
Samuel Eto'o zorgde voor een sportieve revanche op het publiek van Racing. Vorig seizoen wilde hij nog van het veld stappen vanwege aanhoudend racistisch gezang vanaf de tribunes. Bij zijn terugkeer in El Sardinero haalde hij in de zeventiende minuut uit vanaf 25 meter en met behulp van de grabbelende doelman Toño verdween de bal in het net: 0-1.

De voorsprong was ietwat tegen het spelbeeld in omdat Racing in het eerste kwartier via Rubén García en Felipe Melo al tweemaal de paal had geraakt. Na de 1-0 kwam Barça nimmer in de problemen, ook al speelde de Spaanse kampioen verre van gedreven. In de 84ste minuut besliste Ludovic Giuly het duel door van dichtbij binnen te schieten via het rechterbeen van tegenstander Rubén. En in blessuretijd benutte Ronaldinho een strafschop nadat doelman Toño Eidur Gudjohnsen onderuit had gehaald.

Valencia-Getafe 2-0
Het nog foutloze Valencia bezorgde Getafe het eerste puntverlies. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Fernando Morientes voor de voorsprong van de thuisploeg. De spits kopte vanaf drie meter bij de tweede paal een voorzet binnen van Vicente. Halverwege de tweede helft besliste diezelfde Vicente het duel. Hij benutte een strafschop nadat hijzelf door Cosmin Contra was gevloerd.

Sevilla-Real Betis 3-2
Sevilla hield de perfecte score intact, al kwam de zege pas in de slotfase tot stand en had de thuisploeg het flink te stellen met de gehate stadgenoot. Het was Renato die in de 85ste minuut met een solo-actie voor de beslissing zorgde nadat zowel Frederic Kanouté als Rafael Sobis twee keer had gescoord. Het was de twaalfde opeenvolgende zege voor Sevilla in alle competities.

Osasuna-Gimnàstic 2-0
Osasuna is van de nul af door een zege op Nàstic. Al na 32 seconden scoorde Pierre Webó op aangeven van Savo Milosevic. En in de negentigste minuut was het Milosevic die zelf voor de 2-0 zorgde na een individuele actie.