Barcelona vindt wat van zijn glans terug

Barcelona lijkt de inzinking van na de winterstop aan het overwinnen. Tegen Racing Santander swingden de Catalanen nog niet, maar er waren wel genoeg momenten die doen vermoeden dat dat er snel weer aan zit te komen.

De 3-0 zege zorgt er in ieder geval voor dat de druk weer bij de achtervolgers komt te liggen. Bovendien hervond koploper Barça weer een beetje van de glans van de eerste seizoenshelft.

Samuel Eto'o speelde een hoofdrol in de beginfase in Camp Nou. De Kameroener leek zich tijdens de warming-up te hebben geblesseerd maar verscheen ondanks een onwillige spiertje aan de start.

In de achtste minuut bleek dat de topscorer van Spanje niet veel last had. Op aangeven van Xavi sprintte hij alle tegenstanders eruit en schoot hij door de benen van de doelman van Santander raak: 1-0. Eto'o's nummer vijftien dit seizoen.

Nog voor rust leek Barcelona het duel te beslissen maar Ronaldinho, Rafael Márquez en Ludovic Giuly kregen de bal er niet in. Ook Xavi miste op een haar na toen Eto'o hem direct na rust met een briljant hakje vrijspeelde.

Uiteindelijk kwamen de goals er toch. In de 74ste minuut schoot Ronaldinho van afstand de 2-0 binnen en maakte Deco er twee minuten later met een van richting veranderd schot ook nog 3-0 van.