Barcelona wervelt één helft en maakt er wéér vijf

Voor de derde maal in de laatste vier duels won Barcelona met vijf doelpunten verschil. UD Almería keek met rust al tegen een 5-0 achterstand aan in Camp Nou.

Na Atlético Madrid (6-1) en FC Basel (0-5) kreeg dus ook Almería met dikke cijfers klop: 5-0. De bezoekers mochten van geluk spreken dat Barça na rust minder dadendrang en precisie vertoonde dan in het eerste bedrijf, toen de Azulgranas een wervelende show opvoerden en na 37 minuten al vijf doelpunten hadden gemaakt.

Na iets meer dan vier minuten opende Samuel Eto'o de score. De Kameroener kreeg in de zestien de bal voor zijn voeten tijdens een klutssituatie en haalde uit: 1-0. Negen minuten later tikte Thierry Henry van dichtbij binnen na een assist van Lionel Messi. In een fraaie aanval in de 21ste minuut gaf Xavi de bal aan de vrijstaande Eto'o, die in het vijfmetergebied doel trof.

Diezelfde Eto'o zorgde in de 24ste minuut voor 4-0. Hij scoorde met een hakbal na voorbereidend werk van Messi. De ellende voor Almería werd nog erger toen aanvaller Negredo in de dertigste minuut rood kreeg voor een onbesuisde tackle op Rafael Márquez. En in de 37ste minuut schoot Daniel Alves vanaf twintig meter de bal laag in de verre hoek na een vrije trap: 5-0.

Barcelona voegde zich naast Valencia op kop van de Primera División, al had Valencia slechts zeven duels nodig om negentien punten te vergaren en Barça acht. Voor de ploeg van coach Pep Guardiola was het de vijfde competitiezege op rij.