Barcelona wint nipt bij lastig Getafe

Groots speelde Barcelona niet, maar de ploeg van coach Frank Rijkaard won wel bij Getafe, dat misschien wel meer had verdiend dan de 2-1 nederlaag.

Barcelona lijkt op weg naar de Spaanse titel. Spelen de azulgranas goed, dan winnen ze, en wil het niet zo vlotten op het veld, dan pakken ze alsnog de drie punten. Zo ook bij Getafe.

Halverwege de eerste helft leek er weinig aan de hand voor Rijkaards mannen. Al na 23 minuten stond Barça op een veilige 2-0 voorsprong, die zonder al te veel daadkracht op het scorebord was verschenen. Rafael Márquez scoorde uit een vrije trap, die hij vanaf 25 meter hard en fraai in de verste hoek mikte.

Drie minuten later vergrootte Deco het verschil. Via Ronaldinho en Xavi zette Barcelona een snelle counter op, die Deco besloot met een schot vanaf de rand van de zestien.

Getafe bleek echter niet zo snel verslagen. In de 59ste minuut profiteerde invaller Gica Craioveanu van een fout van Carles Puyol: 1-2. En na de aansluitingstreffer kreeg het goed voetballende Getafe nog enkele grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Gabi, Craioveanu, Nano en Riki scoorden niet.

De laatste tien minuten moest Getafe met tien man op zoek naar de gelijkmaker, nadat Craioveanu de doorgebroken Deco (dankzij een briljant pasje van Ronaldinho) onderuit had gehaald.