Bayern Munchen zet grote stap

Door de overwinning in Moskou staat Bayern München met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. Mehmet Scholl loodste zijn ploeg met twee doelpunten in veilige haven.

In het winterse Moskou was het veld vrij van sneeuw gemaakt maar voor de zekerheid toch voorzien van rode lijnen. Bayern startte voortvarend. Het eerste kwartier hadden de Duitsers de wedstrijd onder controle. In de 17e minuut kwam Bayern dan ook verdiend op voorsprong. De verdediging van Spartak werd vroeg onder druk gezet en Bayern onderschepte de bal. Via Giovane Elber belandde de bal bij Mehmet Scholl die koelbloedig afrondde: 0-1.

Na de goal kantelde de wedstrijd totaal. Spartak bleef het zoals altijd zoeken in de combinatie en ondanks het slechte veld vonden de Russen elkaar ook nu vrij gemakkelijk. Via een aantal aardige vrije trap-varianten stichtte het gevaar. Bayern daarentegen kwam er nauwelijks meer uit. Het was Oliver Kahn die zijn ploeg op de been hield. Of de bal nu hoog of laag kwam, kopbal of schot, Kahn ranselde de bal uit zijn doel.

Na rust bleef Bayern veel makkelijker overeind. Omdat Spartak bleef combineren door het centrum en omdat Bayern daar gewoonweg nog meer mensen verzamelde, kreeg Kahn vrijwel niets meer te doen. Zodra Bayern de bal veroverd had, was het bovendien veel zorgvuldiger in de passing dan in de eerste helft. De ploeg van Ottmar Hitzfeld kreeg dan ook de beste kansen.

Een kwartier voor tijd kreeg Bayern een strafschop nadat Hasan Salihamidzic was neergehaald door Vasili Baranov. Scholl schoot de strafschop onberispelijk in de bovenhoek. Drie minuten voor het einde maakte invaller Paulo Sergio er ook nog 0-3 van. De Braziliaan kopte een voorzet van Stefan Effenberg achter Alexander Filimonov.

Zo kreeg Bayern wat het verdiende, zij het ietwat geflatteerd. Door de overwinning staat Bayern met anderhalf been in de kwartfinale. Voor Spartak is het nog niet voorbij maar de Russen zullen geen steekjes meer mogen laten vallen. Én de concurrentie moet een beetje meewerken.