Bayern nipt voorbij Lyon

Bayern München heeft een belangrijke overwinning behaald op Olympique Lyon. Makkelijk ging het niet, doelman Oliver Kahn hield zijn ploeg een paar keer in de race. Jens Jeremies maakte 35 minuten voor het einde de enige goal van de avond. Daarna speelde Bayern de wedstrijd professioneel uit.

De strijd speelde zich vooral op het middenveld af. Geen van beide ploegen kon veel afdwingen. Bayern moest het vooral hebben van de snelheid van Alexander Zickler, bij Lyon was Steve Marlett een paar keer gevaarlijk. Verder bood de eerste helft weinig vertier.

Tien minuten na rust ontsnapte Lyon aan een achterstand. Na een snelle aanval over links werd de tip-in van Paulo Sérgio nog net over het doel tot een hoekschop verwerkt. Uit de corner van Stefan Effenberg kon Jeremies inkoppen. Ondanks de poging van Patrick Müller om de bal te keren verdween de bal in het doel.

Lyon vocht nog wel terug maar naarmate de wedstrijd het einde naderde nam Bayern het heft steeds steviger in handen. De overwinning was binnen en werd, zoals het een echte Duitse ploeg betaamt, niet meer afgestaan.

Over twee weken speelt Bayern uit tegen Arsenal. Lyon ontvangt Spartak Moskou.

Bekijk hier al onze video's