Bayern rekent mede dankzij recordgoal Müller ook af met Freiburg

Bayern München heeft de tweede zege van het seizoen te pakken. Door goals van Harry Kane en jubilaris Thomas Müller werd SC Freiburg met 2-0 verslagen.

Bayern München
2 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Voor de wedstrijd werd Kane geeërd omdat hij vorig seizoen Bundesliga-topscorer werd. De Engelse spits ging tegen Freiburg vrolijk door met waar hij gebleven was en nam voor eigen publiek het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Max Rosenfelder maakte hands en daardoor ging de bal op de stip. Kane pakte dat cadeautje gretig uit.

Écht grote kansen bleven in de tweede helft uit en daardoor bekroop het gevoel dat er voor Freiburg meer in had gezeten. Maar daar maakte Müller een einde aan. De 34-jarige Duitser, die zijn 710e wedstrijd voor Bayern speelde en daarmee recordhouder is, vuurde raak na een knappe bal van Serge Gnabry. Het was de beslissing in de wedstrijd. Lucas Höler had de nederlaag iets draaglijker kunnen maken, ware het niet dat hij zijn strafschop in blessuretijd hoog over schoot.

Bayern staat na twee wedstrijden op zes punten.

Heidenheim
Heidenheim
4 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Heidenheim is ook na twee wedstrijden koploper in de Bundesliga. Die ploeg won vorige week al met 0-2 van St. Pauli en rolde zondag FC Augsburg met 4-0 op. De doelpunten werden gemaakt door Paul Wanner, Léonardo Scienza, Adrian Beck en Maximilian Breunig.