Bayern slaat modderfiguur in oefenwedstrijd tegen Duitse vierdeklasser

Reacties

Bayern München heeft zich zondagmiddag in een oefenwedstrijd nogal geblameerd. In een duel met 1. FC Düren, middenmoter op het vierde niveau, bleef het bij 1-1.

Bayern slaat modderfiguur in oefenwedstrijd tegen Duitse vierdeklasser
© Pro Shots
Düren Merzenich
Düren Merzenich
1 - 1
Bayern München
Bayern München

In het Karl-Knipprath-Stadion, een uurtje over de grens bij Kerkrade, kwam Bayern niet op volle oorlogssterkte opdagen. EK-gangers als Joshua Kimmich, Harry Kane, Serge Gnabry en Matthijs de Ligt waren bijvoorbeeld nog niet op het veld te vinden. Met Min-jae Kim, Sven Ulreich, Eric Dier, Leon Goretzka en Mathys Tel had de Beierse grootmacht nochtans wel een paar bekende namen binnen de lijnen gebracht.

Overtuigen deed de onttroond kampioen desondanks niet. In de eerste helft viel eerst zomeraanwinst Hiroki Ito uit met een blessure, vijf minuten voor rust werd het publiek in het stadje Jülich helemaal gek. Rafael Garcia rondde af na een combinatie over de rechterflank, onverdiend kon je het niet eens noemen.

In de tweede helft wisselde Vincent Kompany flink door, onder anderen Noussair Mazraoui kwam binnen de lijnen. Een andere invaller, de achttienjarige Australiër Nestory Irankunda, profiteerde van een slippertje van doelman Jan Strauch om in elk geval voor 1-1 te zorgen. Dat motiveerde Der Rekordmeister tot een heus slotoffensief, een tweede goal viel echter niet.

De voorbereiding van Bayern gaat verder met twee wedstrijden tegen Tottenham Hotspur en een oefenpotje tegen WSG Tirol, voordat SSV Ulm de opponent is in de eerste ronde van de beker en VfL Wolfsburg op 25 augustus de gastheer is voor hun Bundesliga-ouverture. Düren gaat iets minder glamoureus van start: zij openen het seizoen in de Regionalliga West volgend weekend tegen het tweede van Fortuna Düsseldorf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.