Beckham leidt onveranderd Real naar zege

Real Madrid is er nauwelijks in geslaagd de gunst van het publiek terug te winnen. Met Mariano Remón voor het eerst op de bank wonnen de Madrilenen magertjes met 1-0 van Osasuna. David Beckham maakte het verschil met een sensationele vrije trap.

Beckham leidt onveranderd Real naar zege

Real werd in het eigen Bernabéu ontvangen met een fluitconcert. Vooral Roberto Carlos, Luis Figo en Raúl moesten het ontgelden. Pas na een half uur wisten de vedetten het publiek te overtuigen achter de ploeg te gaan staan. Na een actie waarin achtereenvolgens Roberto Carlos, Raúl en Albert Celades dicht bij een treffer waren, lieten de fans zich horen.

Het duurde echter tot een kwartier na rust voordat het lichte overwicht leidde tot een doelpunt. En wat voor doelpunt. Beckham krulde de bal van ruim dertig meter met veel effect en snelheid over de muur in de uiterste hoek nadat Ronaldo was neergehaald.

Daarna verviel Real in een oude fout door te ver achterover te leunen. Osasuna herpakte zich daardoor en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Doelman Iker Casillas redde de Koninklijke in de slotfase met een aantal knappe reddingen.

Ondanks de crisis in Madrid staat Real met negen punten uit vier duels zeker één dag op de eerste plaats in de Primera División. Woensdag staan nog acht duels op het programma, donderdag komt Barcelona in actie tegen Real Zaragoza.

Bekijk hier al onze video's