Been en Beenhakker staan open voor terugkeer Dudek

Dat Jurek Dudek zijn liefde voor Feyenoord nog eens betuigde, heeft voor warme gevoelens gezorgd in Rotterdam. De nieuwe trainer Mario Been en technisch adviseur Leo Beenhakker sluiten niet uit dat Feyenoord een poging gaat wagen de Poolse doelman terug te halen.

Been en Beenhakker staan open voor terugkeer Dudek

'Feyenoord is de club van mijn hart', sprak Dudek dinsdag voor de camera van de NOS rond het Champions League-duel Liverpool-Real Madrid (4-0). De bijna 36-jarige keeper is reserve bij de Spaanse club. In Madrid heeft de Pool een aflopend contract.

De transfervrije status van Dudek kan interessant zijn voor Feyenoord, dat op zoek is naar een opvolger voor Henk Timmer. 'We hebben nooit gezegd dat we per se een jonge doelman willen hebben', reageert toekomstig hoofdtrainer Been in De Telegraaf. 'Dudek is een goede keeper. Ik heb hem dan wel een paar jaar niet aan het werk gezien, maar als je tweede doelman van Real Madrid bent, kun je wel iets.'

Technisch adviseur Beenhakker gaat in het Algemeen Dagblad eveneens in op een mogelijke terugkeer van Dudek naar De Kuip. 'We weten dat hij graag wil, maar we zijn nog niet zover dat we ook al een besluit kunnen nemen. Kwalitatief gezien is er geen reden tot twijfel over Dudek. Het moet ook haalbaar zijn, nog even los van de vraag wat we in voetbaltechnisch opzicht willen.'

Opvallend is dat Beenhakker in zijn hoedanigheid van bondscoach van Polen al tweeënhalf jaar geen beroep meer deed op Dudek. De 58-voudig international kwam op 2 september 2006 voor het laatst uit voor zijn land. De reserverol van Dudek in Madrid zal een grote rol spelen in de beslissing van Beenhakker voor Celtic-goalie Artur Boruc te kiezen in het Poolse doel.

Dudek was eerder van 1996 tot 2001 actief voor Feyenoord. Hij stond 139 keer onder de lat bij de Rotterdamse club. Kort na aanvang van het seizoen 2001/02 verkaste hij naar Liverpool. Daar beleefde hij op 25 mei 2005 zijn finest hour door een hoofdrol te vertolken in de strafschoppenserie van de Champions League-finale tegen AC Milan en The Reds de beker te bezorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen