Begeerde Bayern-parel Musiala zet kroon op zijn grote doorbraak

Reacties

Jamal Musiala heeft zoals verwacht zijn krabbel onder een langdurige verbintenis met Bayern München gezet. Het achttienjarige toptalent is met een contract tot medio 2026 beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Begeerde Bayern-parel Musiala zet kroon op zijn grote doorbraak
© Pro Shots

Musiala beleeft een droomseizoen. De tiener mocht aansluiten bij de A-selectie van Bayern en heeft al veel speeltijd gekregen bij de kampioen. In de Bundesliga staat de teller al op zeventien optredens en bij de start van de knock-outfase van de Champions League scoorde hij als basisspeler ook nog eens bij de overtuigende zege op Lazio.

Musiala blijft rustig onder alle aandacht die hij krijgt als gevolg van zijn doorbraak en wordt binnen Bayern geroemd om zijn volwassenheid. Dat laatste kwam onlangs opnieuw tot uiting toen hij voor een interlandcarrière bij de Duitse nationale ploeg koos. Hij verkoos Duitsland boven Engeland,en besloot dat zelf telefonisch en met een berichtje uit te leggen aan de Engelse bondscoach Gareth Southgate. De Engelsen baalden van het besluit, maar hadden ook begrip nadat Musiala zijn keuze had toegelicht.

De aanvaller werd geboren in Stuttgart als zoon van een Duitse moeder en Engels-Nigeriaanse vader en verhuisde op zijn zevende naar Engeland, waar hij later voor achtereenvolgens Southampton en Chelsea ging spelen. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar Bayern, waar hij nu geldt als de grote nieuwe topper in wording. Vlak voor het akkoord over een nieuw contract bij Bayern zou Musiala nog benaderd zijn door een Premier League-grootmacht, maar hij wil zich graag verder ontwikkelen in de top van de Bundesliga.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.