Benitez hoopt op snelle goal in cruciaal duel met Arsenal

Napoli-trainer Rafael Benitez heeft de hoop op overwintering in de Champions League nog lang niet opgegeven. 'We moeten snel scoren. Dan zien we wel wat er gebeurt.'

Benitez hoopt op snelle goal in cruciaal duel met Arsenal

Het is ongekend spannend in Groep F. Arsenal gaat aan kop met twaalf punten. Daaronder volgen Borussia Dortmund en Napoli met negen punten. Olympique Marseille is puntloos. De Italianen nemen het woensdag op tegen The Gunners, terwijl Dortmund op bezoek gaat bij het al uitgeschakelde Marseille.

Druk voelt Benitez echter niet. 'We hebben niets te verliezen. Iedereen zegt toch dat het onmogelijk is.' De Spanjaard is het met dat laatste niet eens. 'We moeten gewoon alles geven en meteen in de aanval gaan. We moeten snel scoren.'

Bij een overwinning op Arsenal is Napoli niet automatisch zeker van de volgende ronde. De nummer drie van de Serie A moet met drie doelpunten verschil winnen, dan is overwintering een feit. Als Napoli tegen de Engelsen een beter resultaat haalt dan Dortmund tegen de Fransen, gaat de ploeg van Benitez ook door. Arsenal heeft aan een punt genoeg.

In het eerste duel tussen Arsenal en Napoli wonnen de Engelsen met 2-0. Beide doelpunten vielen binnen het kwartier. Mesut Özil en Olivier Giroud vonden destijds het net.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen