Berbatov bezorgt United ruime winst tegen Wigan

Manchester United heeft op eigen veld een ruime overwinning geboekt op Wigan Athletic: 5-0. Manager Sir Alex Ferguson spaarde Wayne Rooney en zag dat diens vervanger Dimitar Berbatov zijn kans greep met drie doelpunten. United komt zo in punten gelijk met stadgenoot City, dat gelijkspeelde tegen West Bromwich Albion.

The Mancunians kenden betrekkelijk weinig moeite met laagvlieger Wigan, waar Ronnie Stam overigens in de basis stond. De thuisploeg wist zich gesteund door een vroege voorsprong. Na acht minuten spelen rondde Ji-Sung Park bekwaam af na fraai voorbereidend werk van de solerende Patrice Evra.

Vijf minuten voor het rustsignaal werd United helemaal in een zetel geplaatst toen Wigan met tien man verder moest. De arbiter van dienst bestrafte een onschuldige actie van Conor Samon met de rode kaart. Enkele minuten later tilde Dimitar Berbatov de score naar 2-0 en was het duel al min of meer beslist.

In de tweede helft freewheelde United naar een ruime overwinning. Berbatov toonde opnieuw zijn klasse door op aangeven van José Valencia hard en fraai binnen te punteren: 3-0. Een kwartier voor tijd zorgde Valencia met een streep voor de 4-0, terwijl Berbatov vanaf de stip voor 5-0 zorgde. Voor de Bulgaar was het zijn vijfde seizoenstreffer.

United kwam na de winst op een totaal van 45 punten uit achttien duels, evenveel als Manchester City. The Citizens blijven op doelsaldo aan kop in de Premier League.

Overige uitslagen:Liverpool - Blackburn Rovers 1-1Sunderland - Everton 1-1Bolton Wanderers - Newcastle United 0-2 Foto: VI Images