Bergwijn draagt bij aan monsterscore tijdens debuut op Arabische bodem

Reacties

Steven Bergwijn heeft zich gelijk laten gelden bij zijn debuut voor Al-Ittihad. Binnen twee minuten leverde de ex-Ajacied een assist op Karim Benzema, die verreweg het grootste aandeel had in de schitterende openingstreffer tegen Al-Wehda. Het duel eindigde uiteindelijk in 7-1 voor Al-Ittihad, Bergwijn leverde in de tweede helft nog een assist.

Bergwijn draagt bij aan monsterscore tijdens debuut op Arabische bodem
© Pro Shots

De ex-speler van clubs als PSV en Ajax mocht van trainer Laurent Blanc zondagavond aan de aftrap verschijnen bij zijn nieuwe club. De vleugelaanvaller vormde de voorhoede samen met Benzema en Moussa Diaby (ex-Aston Villa). Ook Fabinho, N'Golo Kanté en Danilo Pereira startten in de sterrenformatie van Al-Ittihad.

Al-Wehda was daar niet tegen opgewassen, hoewel het na de vroege 1-0 van Benzema nog even spannend werd. Houssem Aouar maakte binnen het kwartier de 2-0, waarna Al-Wehda via Youssef Amyn iets terugdeed. Toch liep Al-Ittihad flink uit, Fabinho, Benzema (tweemaal), Fawaz Al Saqour en Saleh Al Shehri scoorden. Ook bij de tweede goal van Benzema leverde Bergwijn een bijdrage door de bal terug te leggen.

Bergwijn (26) maakte op 2 september voor 21 miljoen euro de overstap van Ajax naar Saoedi-Arabië. Bondscoach Ronald Koeman gaf kort daarna aan geen beroep meer te doen op de aanvaller bij Oranje.

De assists van Bergwijn

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.