Bijzondere start in Madrid: eigen goal en bijzonder VAR-moment

De Champions League-wedstrijd tussen Feyenoord en Atlético Madrid is vanaf het eerste moment bijzonder spannend. Feyenoord kwam vroeg op voorsprong in de Spaanse hoofdstad, maar na een veelbesproken VAR-moment kwam de thuisclub al snel weer op gelijke hoogte.

© Ziggo Sport
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Zonder topschutter Santiago Giménez moest Feyenoord beginnen aan de Champions League-campagne, maar dat gaat de Rotterdammers uitstekend af. Na de overwinning op Celtic in de openingswedstrijd van de groepsfase was het heel snel raak tegen Atlético, met een hoofdrol voor stand-in Ayase Ueda. Onder druk van de Japanner en via keeper Jan Oblak maakte Mario Hermoso een eigen doelpunt.

Na de vliegende start keerde Feyenoord snel terug op aarde, want nog geen tien minuten later stond het alweer 1-1. Álvaro Morata scoorde na een halve ingreep van Mats Wieffer, maar in eerste instantie ging een streep door de treffer. Wieffer onderschepte een pass richting Saúl Ñíguez, die buitenspel leek te staan. Daar werd ook voor gevlagd door de assistent-scheidsrechter. Morata kwam in balbezit na de halve ingreep van Wieffer en de Spaanse spits stond geen buitenspel. De VAR riep scheidsrechter François Letexier naar de zijlijn en hij keurde de goal alsnog goed. Dat besluit maakte veel los op social media.

Kort na de twee doelpunten kwam Feyenoord tot tweemaal toe goed weg. Gernot Trauner werkte in een noodsituatie de bal over zijn eigen doel en Saúl raakte enkele minuten later de paal. Feyenoord overleefde de storm en kwam vervolgens op 1-2. De wedstrijd is te volgen in de VI Live.