Bijzondere vergelijking: waarom 'Ferrari' Mudryk nog niet geslaagd is bij Chelsea

Reacties

Sergiy Palkin, directeur van Shakhtar Donetsk, weet wel waarom Chelsea miljoenenaankoop Mykhailo Mudryk nog geen indruk weet te maken in Londen. Palkin verkocht de Oekraïner voor een recordbedrag, maar stelt dat Chelsea hem niet op de juiste manier gebruikt.

Bijzondere vergelijking: waarom 'Ferrari' Mudryk nog niet geslaagd is bij Chelsea
© Pro Shots

In gesprek met Spox werd Palkin gevraagd naar de transfer waar hij het meest trots op is. 'We hebben Mykhailo voor zeventig miljoen euro plus dertig miljoen aan bonussen aan Chelsea verkocht. Dat was de grootste deal in de geschiedenis van het Oekraïense voetbal', maakt Palkin duidelijk waarom hij voor die transfer kiest.

De deal werd begin 2023 officieel, sindsdien speelde Mudryk 66 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij veertienmaal direct betrokken was bij een doelpunt. Niet de cijfers die je verwacht van een speler die voor maximaal honderd miljoen is aangetrokken, Palkin denkt wel te weten waarom Mudryk nog niet is doorgebroken bij Chelsea.

'Je hebt geen Ferrari nodig als je niet weet hoe je in zo'n auto moet rijden', komt Palkin met een bijzondere vergelijking. 'Een normale auto is dan prima. Als je een Ferrari koopt, moet je leren hoe je om moet gaan met zo'n auto. Ik weet zeker dat zijn kwaliteiten komen bovendrijven als hij de kans krijgt. Hij is een echte verschilmaker, er zijn maar weinig spelers zoals hij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.