Birmingham hoopt op 'Amerikaans' duel met Hollywood-club Wrexham

Reacties

Birmingham City heeft volgens The Times een verzoek gestuurd aan Wrexham om komend seizoen een competitieduel af te gaan werken in de Verenigde Staten. Beide clubs uit de Britse League One hebben een Amerikaanse (mede-)eigenaar.

Birmingham hoopt op 'Amerikaans' duel met Hollywood-club Wrexham
© Pro Shots

Birmingham City is deels eigendom van voormalig American Footballer Tom Brady (foto). De NFL-icoon zou het wel zien zitten om een League One-wedstrijd tegen Wrexham op Amerikaans grondgebied af te werken.

Het doel is om het Amerikaanse publiek ook warm te maken voor de League One. Veel Premier League-clubs reizen al jaarlijks af naar de VS voor vriendschappelijke duels. Er is nog geen officieel verzoek ingediend bij de Football League.

Wrexham is in handen van Hollywoord-acteurs Ryan Reynolds (uit Canada) en Rob McElhenney (uit de VS). De club uit Wales heeft onder hun leiding in de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars ingezet. Wrexham promoveerde in het afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij en keert na twintig jaar weer terug op het derde niveau in Engeland.

Wrexham, dat door een populaire documentairereeks over de club ook in de VS naam heeft gemaakt, zou volgens The Times niet direct staan te springen om een overzees competitieduel met Birmingham City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.