Bizarre taferelen in Kameroen: voorzitter Eto'o ontslaat Brys na ongekende tirade

Reacties

De voetbalbond van Kameroen heeft bondscoach Marc Brys al voor zijn eerste interland zijn ontslagbrief gestuurd. Dat gebeurde nadat dinsdag een woedende bondsvoorzitter Samuel Eto'o voor zijn neus stond. De oud-topspits was het eerder al niet eens met de aanstelling van Brys.

Bizarre taferelen in Kameroen: voorzitter Eto'o ontslaat Brys na ongekende tirade

De 43-jarige Eto'o, in het verleden spits van onder andere Barcelona en Internazionale, stelde eerder dat de Belg vorige maand zonder zijn medeweten werd aangesteld door de minister van Sport in Kameroen, die de zegen zou hebben gekregen van president Paul Biya.

Vorige week volgde een statement van de bond waarin werd gesteld dat de aanstelling van Brys 'illegaal' zou zijn en daarop werd de complete technische staf geschorst in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Kaapverdië en Angola. Dinsdagavond laat kreeg de voormalig trainer van FC Den Bosch te horen dat hij is ontslagen.

Dat bericht volgde na bizarre taferelen tijdens een ontmoeting tussen Brys en Eto'o op het kantoor van de bond in Yaoundé. Eto'o had eerst een aanvaring met een adviseur van de minister van Sport en nadat hij Brys de hand schudde liepen de emoties al snel op bij de preses.

Bekijk hier de bijzondere beelden

Woedende Eto'o
'Luister, ik ben de president, meneer. Jij wil toch met ons werken? Jij bent nu de bondscoach omdat ik jou uiteindelijk heb aangesteld. Niemand anders heeft daar iets over te zeggen. Je hebt weliswaar een hoop tekortkomingen, maar je kunt hier alsnog blijven', zei Eto'o voor het oog van de camera's van aanwezige journalisten.

'Ik heb veel respect voor jou, daar gaat het niet om. Maar ik ben het die uiteindelijk zelf beslist', aldus Brys in reactie op de woorden van Eto'o. 'Nee, u beslist niet! De beslissingen die jij maakt, daar ben ik namelijk verantwoordelijk voor', reageerde Eto'o. 'Zo praat je niet tegen mij, meneer de bondscoach! Ga maar zitten en we gaan aan het werk. Stop nu met dit hele gedoe. Dit moet nu stoppen!''

© Pro Shots

Daarna stonden Eto'o en Brys neus aan neus. 'In welk land denk jij dat je bent? Denk jij dat ik me in België zó kan gedragen? Jij denkt dat je je zo kunt gedragen in Kameroen? Ik ben ook een coach geweest!' Brys daarop. 'Ja... drie weken.' (bij het Turkse Antalyaspor, red.) Eto’o: 'Ja, en ik was een heel, heel grote speler. Een geweldige speler.' Brys stak daarop zijn hand uit om de oud-spits daarvoor te feliciteren. Eto'o: 'Als je nu door die deur gaat, kom je nooit meer terug!'

Brys vertrok vervolgens, waarna Eto'o hardop riep dat hij zijn uitvoerend comité bijeen zou roepen. Later die avond volgde het statement van de Kameroense bond, waarin werd aangegeven dat Brys niet langer de bondscoach is. 'Meneer Brys vuurde een reeks verwijten en verbale agressie richting meneer Eto’o af', staat in de opmerkelijke verklaring van de bond. De Belg is nu ontslagen vanwege 'ongepast gedrag'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.