Bleek Real Madrid met moeite langs Getafe

Real Madrid won met moeite van Getafe, maar klom wel naar de derde plaats. Nummer twee Sevilla verzuimde te profiteren van Barcelona's puntverlies.

Bleek Real Madrid met moeite langs Getafe

Real Madrid boekte de tweede opeenvolgende zege door met 2-0 te winnen van streekgenoot Getafe. Michael Owen en Ronaldo maakten de treffers in het Santiago Bernabéu. Door de zege klimt Real naar de derde plaats van de Primera División, met een achterstand van zeven punten op koploper Barcelona.

Overtuigen deed Real niet, zo moest de verveeld spelende sterrenploeg het qua balbezit en doelkansen zelfs ruim afleggen tegen de promovendus en werd de ploeg van coach García Remon vastgezet rond de eigen zestien. Na de 1-0 van Owen leek een 1-1 van Getafe meer waarschijnlijk dan de 2-0 van Real. Geen wonder dat de aanhang van Real besloot de eigen sterren veelvuldig bestraffend uit te fluiten.

Toch won Real. Ronaldo en Owen zorgden voor de 1-0. Ronaldo pikte na een half uur de bal af en zette en passant de Engelse spits alleen voor het vijandelijke doel, waarna Owen doelman Sánchez Broto passeerde met een schuiver: 1-0. Het was het vierde opeenvolgende duel dat Owen scoort namens Real. En een kwartier voor het eindsignaal tikte Ronaldo de 2-0 binnen, nadat doelman Sánchez Broto een inzet van Raúl knap had gekeerd, maar voor de voeten had gestompt van Roni.

Sevilla ging met 3-0 onderuit bij Real Zaragoza. De nummer twee van Spanje verzuimde zodoende te profiteren van het puntverlies dat Barcelona zaterdagavond leed. Zaragoza kwam al na dertien minuten op voorsprong dankzij een kopbal van Luciano Galletti. Een kwartier later vergrootte David Villa het verschil vanaf de strafschopstip. En een kwartier na de pauze bepaalde Villa de eindstand op 3-0, met een intikker.

Ondanks de nederlaag neemt Sevilla nog wel de tweede plaats in, met een achterstand van zes punten op koploper Barça en een voorsprong van een punt op Real Madrid, Real Zaragoza en Levante (dat met 1-0 won bij Osasuna).

Deportivo La Coruña komt nog steeds niet boven de middenmoot uit. De ploeg van coach Javier Irureta bleef in eigen stadion steken op een 0-0 gelijkspel tegen Albacete.

Bekijk hier al onze video's