'Blessure verandert toekomst Maxwell niet'

Ajax bood Maxwell aan alsnog zijn contract te verlengen, nadat de Braziliaan vorige donderdag een zware knieblessure opliep. De back waardeert het aanbod, maar gaat er niet op in.

'Blessure verandert toekomst Maxwell niet'

Maxwell tekende in januari een nieuw contract bij Ajax, máár weigerde destijds de lengte van de verbintenis te verlengen. In de zomer van 2006 loopt deze overeenkomst af en de 23-jarige Braziliaan vermoedde dan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Nadat hij in het bekerduel met Willem II de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde en minstens een half jaar niet kan voetballen, stelde Ajax-coach Danny Blind voor het contract van Maxwell alsnog te verlengen: 'Op die manier kan hij zich in alle rust op zijn revalidatie richten en hoeft hij zich geen zorgen te maken over zijn toekomst.'

Maxwells adviseur Mino Raiola vindt het een mooi gebaar, zo vertelt hij in de nieuwe Voetbal international. 'Het geeft aan dat de menselijkheid weer terug is bij Ajax.' Raiola zal namens Maxwell met Ajax om tafel gaan zitten, maar hij laat weten dat er ondanks de blessure niets aan de situatie is veranderd.

Bekijk hier al onze video's