Blunder doelman kost CSKA zege op Fenerbahçe

Fenerbahçe pakte ternauwernood een punt bij CSKA Moskou. Een blunder van doelman Veniamin Mandrikin leverde de Turken een gelijkspel op: 2-2. De eindstand was conform het spelbeeld, beide ploegen verdienden een punt.

In de 84ste minuut ging de keeper in de fout bij een afstandsschot van Deivid (foto). Het schot dat de Braziliaan vanaf twintig meter losliet, had een vervelende stuit en dáár verkeek Mandrikin zich op.

Het was sneu voor CSKA en voor de doelman die in de tweede helft de voorsprong van zijn ploeg lang had verdedigd. De Russische kampioen had vlak na rust een 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong dankzij een mazzelgoaltje van Milos Krasic en een benutte strafschop van Vagner Love. Krasic profiteerde van defensief geschutter van Edu Dracena en Love scoorde nadat diezelfde Edu hem onderuit had gehaald.

Fenerbahçe was in het Lokomotiv Stadion van Moskou al na negen minuten op voorsprong gekomen via Alex. De Braziliaan nadat de bal voor zijn voeten was terechtgekomen na matig verdedigen van Aleksei Berezoetski.