Boetes en commentaar na jubileum Mourinho

José Mourinho zat zaterdag voor de honderdste keer op de bank bij Chelsea. Dat jubileumduel met West Bromwich Albion zal nog een vervolg krijgen. Zelfs binnen de eigen gelederen komt er kritiek op het irritante gedrag van The Blues.

Boetes en commentaar na jubileum Mourinho

Chelsea won met 2-1 op The Hawthorns, maar de manier waarop was de Engelse voetbalbond een doorn in het oog. Beide clubs lieten zich van hun slechtste kant zien met veel geschop, geklaag en theater. Scheidsrechter Mark Halsey stelde een rapport op waardoor beide clubs misschien wel tot 250.000 pond aan boetes kunnen krijgen opgelegd: bijna 390 duizend euro.

Halsey haalde vier incidenten aan, waarvan twee in het bijzonder. Zowel in de 43ste als in de 63ste minuut werd hij wel heel fanatiek belaagd door spelers. Vlak voor rust werd hij aangevallen door Chelsea-spelers na een forse tweebenige tackle van Ronnie Wallwork op Claude Makélélé. Wallwork ontsnapte met geel. En na een dik uur waren het de Westbrom-spelers die wel erg uitbundig verhaal haalden bij Halsey, omdat Arjen Robben Jonathan Greening had aangevallen met een wilde tweebenige tackle.

Halsey vermeldde nog twee andere voorvallen in zijn rapport. Ten eerste de late opkomst van Chelsea in de tweede helft (Mourinho leidde zijn mannen drie minuten te laat het veld op) en ten tweede het opstootje tussen Mourinho en Robson, die door stewards en de vierde scheidsrechter van elkaar moesten worden gescheiden.

Mourinho dreigde Robson aan te vliegen na een actie van Didier Drogba. Vlak na de rode kaart van Robben liet de Ivoriaan zich vallen bij een duel met Greening. Hij simuleerde daarbij een blessure en liet zich behandelen. Uit televisiebeelden was duidelijk te zien dat Drogba niet of nauwelijks was geraakt, iets wat Robson ook had gezien en hem ertoe aanzette Drogba uit te maken voor valsspeler: cheat. Met een furieuze Mourinho als gevolg.

Scheidsrechter Halsey liet zich niet foppen door Drogba: 'Ik zag het en wist dat hij niet was geraakt, maar ik kon er geen geel voor geven. De spelersvakbond moet er maar eens naar kijken en het er met zijn leden over hebben', pleitte de arbiter voor meer fair-play.

Zelfs binnen de eigen gelederen klaagt men over het gedrag van enkele Blues, met Mourinho als grootste voorbeeld. De temperamentvolle trainer maakt zich veelal belachelijk door bijvoorbeeld te klagen over theater van tegenstanders zoals Lionel Messi, terwijl hij over duikelaars beschikt zoals Drogba en Robben. Dát schijnt hij echter niet te zien.

Oud Chelsea-speler John Hollins deed zijn beklag via BBC Radio Five Live nadat Mourinho geweigerd had de hand te schudden van Robson. 'Hier, in dit land, schudden we de handen na het einde van een wedstrijd en nodigen de managers je altijd uit voor een biertje of een glas wijn. Je hoeft niet te komen, maar het is iets wat Britse coaches in de regel accepteren. We willen allemaal winnen en onze ploeg beschermen, maar na afloop is er ook wat waardigheid vereist.'

Hollins wees ook Drogba en enkele andere spelers terecht. 'Het vreemde is dat je met John Terry en Frank Lampard twee spelers in je ploeg hebt, die er elke wedstrijd voor gaan, mensen tackelen, doelpunten maken, goals verhinderen en iedere week spelen. Ze krijgen zelden een kaart, en toch staan er spelers om hen heen die hun een slechte naam geven', mopperde Hollins, daarbij het gedrag van Drogba aanhalend: 'Het enige wat die gast (Greening, red.) deed was langs hem lopen. Het was een schande. Hij probeerde iemand een rode kaart aan te smeren.'

{"title":"Pak 50x je inzet als PSV thuis wint van PEC Zwolle!","titleMobile":"Pak 50x je inzet als PSV thuis wint van PEC Zwolle!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963509&bid=40144","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:975d47f7-b13f-4c3d-99d0-02337b0a2952","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet pakt voor de komende Eredivisie-wedstrijd van PSV uit met een heerlijke welkomstactie (24+).","textMobile":"Unibet pakt voor de komende Eredivisie-wedstrijd van PSV uit met een heerlijke welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's