Ajax op Rapport: één (zware) onvoldoende bij overwinning in Baku

Reacties

Ajax deed donderdag zeer goede zaken in de hoofdfase van de Europa League door Qarabag te verslaan. Hoe zijn de Ajacieden beoordeeld?

Ajax op Rapport: één (zware) onvoldoende bij overwinning in Baku
© Pro Shots
Qarabağ
Qarabağ
0 - 3
Ajax
Ajax

Ajax scheerde bepaald geen hoge toppen in Baku, maar ging dankzij Kenneth Taylor wel rusten met een 0-1 voorsprong. Op dat moment speelden de Amsterdammers al even met een man meer door een rode kaart van Júlio Romão. In de tweede helft besliste Ajax het duel middels een rake strafschop van Wout Weghorst en een snelle uitbraak met Chuba Akpom als eindstation. Vlak daarna kreeg Elvin Cafarquliyev zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg het duel met negen man moest beëindigen.

De best beoordeelde Ajacieden zijn Josip Sutalo, Jorrel Hato, Mika Godts en Taylor met allen een 7. Verder sleepte iedereen een voldoende in de wacht, op Christian Rasmussen na. De flankspeler kwam niet verder dan een 4,5.

Over twee weken zet Ajax het Europese seizoen voort met een thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv. Tot die tijd wachten nog competitieduels met Willem II (thuis), Feyenoord (uit) en PSV (thuis).

Bekijk alle beoordelingen:

Speler Beoordeling
Remko Pasveer 6,5
Devyne Rensch 5,5
Daniele Rugani 6,5
(59. Ahmetcan Kaplan) 6,5
Josip Sutalo 7
Jorrel Hato 7
Kian Fitz-Jim 6
(59. Branco van den Boomen) 6,5
Jordan Henderson 6
Kenneth Taylor 7
(59. Chuba Akpom) 6,5
Christian Rasmussen 4,5
(78. Anton Gaaei) -
Wout Weghorst 6,5
(87. Jorthy Mokio) -
Mika Godts 7
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.