Bondscoach bezorgd: 'Blessures Messi toch geen toeval?'

Behalve Barcelona-coach Gerardo Martino maakt ook de Argentijnse bondscoach zich zorgen over het blessureleed van Lionel Messi. Door de zondag opgelopen hamstringkwetsuur meldde de sterspeler zich af bij Alejandro Sabella.

Bondscoach bezorgd: 'Blessures Messi toch geen toeval?'

Messi viel zondag uit tegen Real Betis (4-1 zege) met een hamstringkwetsuur. Hij behoorde aanvankelijk tot de spelersgroep die het in de interlandperiode in de Verenigde Staten vriendschappelijk op zou nemen tegen Ecuador en Bosnië-Herzegovina.

Sabella bevestigde dat hij al een afmelding binnen had van Messi. Maandag zal de Argentijn verdere medische testen ondergaan om te bepalen hoe lang zijn hamstringkwetsuur hem deze keer aan de kant houdt. Messi sukkelt al het gehele seizoen met blessures, al  is er geen sprake van eenzelfde blessure. Bij zijn vorige periode van afwezigheid speelde zijn andere hamstring hem parten.

'Het is zeker een tegenvaller', aldus Sabella. 'We moeten afwachten hoe ernstig het is, maar zorgen maak ik me zeker. Ik ben geen specialist, maar al die blessures: dit kan toch geen toeval meer zijn. Al wil ik wel positief blijven en op het beste hopen.'

Ook Martino sprak al zijn bezorgdheid uit. 'Dit is al zijn derde blessure van het seizoen. Dat kan ook in mentaal aspect een rol gaan spelen. We gaan het er met Lionel over hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen