Martino: 'Afwezigheid Messi mag nooit een excuus zijn'

Barcelona won met 4-1 bij Real Betis, maar daar had na afloop vrijwel niemand het over. De nieuwe blessure van Lionel Messi was hét gespreksonderwerp.

Martino: 'Afwezigheid Messi mag nooit een excuus zijn'

De Argentijn, nota bene net hersteld van een hamstringblessure, moest na 21 minuten bij een 0-0 stand naar de kant. Gemeld werd dat hij te veel last had van de achterkant van zijn bovenbeen; de hamstring dus. Volgens trainer Gerardo Martino is er echter geen verband met zijn vorige blessure. 'Het is nu namelijk aan zijn andere been.'

Maandag wordt de vedette verder onderzocht, dan zal blijken hoe ernstig de blessure dit keer is. Martino wilde er nog niet teveel op vooruit lopen. 'We hebben met Lionel de beste speler ter wereld, maar bij ons spelen daarnaast ook nog eens vier of vijf spelers die bij de absolute wereldtop horen. Lionels afwezigheid mag voor ons nooit een excuus zijn.'

Uitblinker Cesc Fàbregas waarschuwt zijn ploeggenoot, die de laatste tijd veel met pijntjes en kwetsuren kampt. 'Ik heb bij Arsenal ook zoiets gehad, anderhalf jaar last gehad van blessures. Lionel moet zorgen dat hij nu weer helemaal fit wordt.' Overigens moest Fàbregas, goed voor een assist en twee goals, zich na zijn tweede (0-4) zelf ook laten vervangen, met een knieblessure.

'Ik voelde het tegen AC Milan deze week al, maar vandaag begon het goed. Ik kreeg toch weer last, dus wilde liever van het veld af. Drie jaar geleden heb ik aan diezelfde knie al een blessure gehad', legde Fàbregas uit. Ook zijn blessure wordt maandag nader onderzocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen