Achtste doelpunt Messi tegen Milan goed voor nieuw record

Lionel Messi heeft, een dag nadat hij het record van meeste Champions League-doelpunten in één kalenderjaar aan Cristiano Ronaldo kwijtraakte, een ander record van de Real Madrid-aanvaller afgepakt.

Achtste doelpunt Messi tegen Milan goed voor nieuw record

Woensdagavond maakte Messi na 82 minuten zijn tweede doelpunt in het Champions League-duel met AC Milan. Dat betekende alweer het achtste doelpunt van de Argentijn tegen Milan, terwijl Ronaldo in zes ontmoetingen met Ajax zeven treffers fabriceerde. Daarmee scoorde Messi het meest tegen één specifieke club.

Dinsdagavond nam Ronaldo nog het record van de meeste Champions League-doelpunten in één kalenderjaar over van Messi in de Champions League-confrontatie met Juventus (2-2), waarin hij één keer scoorde. Messi tekende in het jaar 2012 dertien doelpunten aan, maar Ronaldo verbeterde dat record met zijn veertiende treffer in het jaar 2013.

Overigens is Ronaldo in dit seizoen van de Champions League de meest trefzekere voetballer. De ex-speler van Manchester United staat op acht doelpunten, terwijl Messi inmiddels op zes goals staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen