Bondscoaches kiezen Cristiano Ronaldo tot beste van 2008

Cristiano Ronaldo heeft er weer een prijs bij. De Portugese aanvaller van Manchester United werd gekroond de FIFA Speler van het Jaar en is daarmee de opvolger van de Braziliaan Kaká.

Bondscoaches kiezen Cristiano Ronaldo tot beste van 2008

Na de Gouden Bal en de Gouden Schoen kreeg Cristiano Ronaldo in Zürich het kleinood uit handen van Pelé. De spits van Manchester United is de tweede Portugees die de eer te beurt viel. Luis Figo ging hem in 2001 voor. Ondanks alle prijzen blijft Cristiano Ronaldo op zoek naar meer. 'Ik ben nog steeds ambitieus. Ik wil verder en beter worden, ook al is dat moeilijk. Mijn ambities zijn enorm.'

'2008 was een fantastisch jaar. Voor mij persoonlijk en, belangrijker voor mijn club', had Cristiano Ronaldo vóór de uitreiking al gezegd. 'We hebben de Engelse titel gepakt, de Champions League en de Wereldbeker gewonnen. Ik heb ook de nodige fraaie goals gemaakt, waarbij ik vooral met genoegen terugkijk op die tegen Portsmouth, AS Roma, West Ham United en Bolton Wanderers.' Bij de verkiezing van FIFA Speler van Jaar hebben de bondscoaches en aanvoerders van elk land verbonden aan de wereldvoetbalbond een stem. Op basis van die stemming waren een maand geleden de vijf genomineerden geselecteerd. Naast Cristiano Ronaldo waren de Braziliaan Kaká (AC Milan), de Argentijn Lionel Messi (Barcelona) en de Spanjaarden Fernando Torres (Liverpool) en Xavi (Barcelona) nog in de race.

Competitie Duels Goals
Premier League 34 26
FA Cup 3 3
League Cup 2 1
Champions League 11 3
Wereldbeker 2 1
Interlands 8 1
Totaal 60 35
Cristiano Ronaldo veroverde in 2008 met Manchester United de landstitel, de Engelse Super Cup, de Champions League en de Wereldbeker. Ook won hij de Gouden Schoen als Europees topscorer van het seizoen 2007/08.
Jaar Speler Club
1999 Rivaldo (Bra) Barcelona
2000 Zinedine Zidane (Fra) Juventus
2001 Luis Figo (Por) Real Madrid
2002 Ronaldo (Bra) Real Madrid/Inter
2003 Zinedine Zidane (Fra) Real Madrid
2004 Ronaldinho (Bra) Barcelona
2005 Ronaldinho (Bra) Barcelona
2006 Fabio Cannavaro (Ita) Real Madrid/Juventus
2007 Kaká (Bra) AC Milan
2008 Cristiano Ronaldo (Por) Manchester United


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen