Boosheid bij Leonardo kan Paris SG punten gaan kosten

De rode kaart voor Thiago Silva zorgde zondag voor irritatie en frustratie bij Paris Saint-Germain. De reactie van technisch directeur Leonardo kan PSG zelfs punten gaan kosten.

Boosheid bij Leonardo kan Paris SG punten gaan kosten

Leonardo kon er met zijn hoofd niet bij dat Thiago Silva zondag kort voor rust van het veld werd gestuurd. De aanvoerder van PSG raakte bij het protesteren arbiter Alexandre Castro aan en moest die actie bekopen met een rode kaart. De Braziliaanse technisch directeur was vol ongeloof over de sanctie. 'Hoezo een duw? De scheidsrechter stond verkeerd.'

Leonardo zette vooraf al zijn vraagtekens bij de aanstelling van Castro voor het duel met Valenciennes (1-1). 'Voor de arbiter was het zijn tiende wedstrijd van dit seizoen in de Ligue 1. Daarin gaf hij 48 gele kaarten en vijf rode. Dit keer was het een rustig duel, en deelde hij zeven gele kaarten plus een rode kaart uit. Wat gebeurt er als het een fel duel is? Ik begrijp niet waarom een arbiter met pas negen duels op dit niveau zo'n grote wedstrijd krijgt.' De Braziliaanse oud-international was boos. 'Dat ben ik zeker. Iedereen heeft het kunnen zien. Dit tart alle logica', zei Leonardo. 'We hadden al vier geschorsten en daar komt nu de rode kaart bij. Als we zo doorgaan, hebben we tien spelers op het strafbankje zitten.'

Leonardo botvierde zijn frustratie over de scheidsrechter niet alleen verbaal. In de catacomben kwam het tot een fysieke aanvaring met Castro. De schouderduw kan vervelende gevolgen hebben. Volgens de reglementen kan de actie namelijk leiden tot een schorsing voor een jaar van de Braziliaan én puntenaftrek voor Paris Saint-Germain.

De Parijse ploeg, die met tien man de 1-0 achterstand op Valenciennes goedmaakte, heeft wat de discipline betreft geen goede naam. Dit seizoen incasseerde PSG de meeste rode kaarten in de Ligue 1. Van de 102 uitsluitingen waren er negen voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen