Bordeaux verslikt zich in laagvlieger Boulogne

Boulogne-sur-Mer zorgde voor een stunt door kampioen Girondins Bordeaux op eigen veld op een remise te houden. Montpellier zette Marseille opzij.

Girondins Bordeaux-Boulogne-sur-Mer 0-0 Girondins Bordeaux maakte een slechte beurt tegen degradatiekandidaat Boulogne. De Franse kampioen kreeg voldoende kansen de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar bleef na negentig minuten en de nodige gemiste kansen achter met een schamel punt. In de blessuretijd werd een doelpunt van Bordeaux-aanvaller Marouane Chamakh afgekeurd wegens buitenspel.

Montpellier-Olympique Marseille 2-0 Met een prima wedstrijd handhaafde Montpellier zich op de tweede plaats achter Bordeaux en zette en passant tegenstander Olympique Marseille op zes punten achterstand. In de tweede helft kreeg de verdiende 2-0 overwinning gestalte. Karim Aït-Fana en een eigen doelpunt van Benoît Cheyrou bezegelden het lot van Marseille.

Lille-RC Lens 1-0 Nummer drie Lille herstelde zich van een reeks van drie nederlagen in diverse competities. De club uit het noorden van Frankrijk dankte de overwinning op RC Lens aan Eden Hazard. De Belgische aanvaller bewees zijn waarde door voor de winnende treffer te tekenen.