Boze Samuel Eto'o danst als een aap

Samuel Eto'o zit nooit verlegen om een spontane reactie. De Kameroener, die komende dinsdag waarschijnlijk voor de tweede opeenvolgende keer tot beste Afrikaanse voetballer zal worden gekroond, danste als een aap, om het publiek van Real Zaragoza te pesten.

Boze Samuel Eto'o danst als een aap

Op bezoek in La Romareda hielp Eto'o Barcelona op weg naar een 4-1 zege. Hij had een bijdrage aan de 0-1, verzorgde de assist voor de 0-2 en nam zelf de
0-3 voor zijn rekening. Zijn treffer vierde hij op opvallende wijze. Met zijn gebogen armen breeduit langs zijn zij, sprong hij als een aap in de rondte, onderwijl zelf oe-oe-geluiden producerend.

'Ik danste als een aap, omdat zij mij behandelden als een aap', reageerde Eto'o fel. Een deel van de aanhang van Zaragoza joelde hem uit met oerwoudgeluiden én gooide pinda's op het veld toen hij had gescoord.

Al was dit gejoel duidelijk hoorbaar en waren de pinda's zichtbaar, toch weigerde scheidsrechter Fernando Carmona Mendez in te grijpen. Ook na afloop noteerde de arbiter niets in zijn wedstrijdverslag. De Spaanse bond kan alleen in actie komen als een scheidsrechter een aantekening maakt in zijn rapport.

Het is niet voor het eerst dat Eto'o oerwoudgeluiden krijgt te horen. Officieel is het de derde keer, ook op bezoek bij Getafe en Albacete ging het dit seizoen al mis. Twee supporters van Albacete kregen een boete vanwege hun verbale mishandeling van de topscorer van de Primera División.

Bekijk hier al onze video's