Braziliaanse spits viert rentree met rode kaart na drie seconden

Reacties

Rafa Silva (niet die van Benfica) heeft zaterdag geschiedenis geschreven in de Braziliaanse Série A. Alleen niet helemaal op de manier zoals je dat als centrumspits graag doet. Voor de aanvaller van Cruzeiro zat de voetbalavond er… na drie seconden op.

Braziliaanse spits viert rentree met rode kaart na drie seconden
© UOL Esporte
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het was nog zo'n lekker vooruitzicht geweest voor Fernando Diniz, de coach van Cruzeiro. Na maandenlange afwezigheid door diverse blessures had hij zijn ervaren spits eindelijk weer tot zijn beschikking. Silva had liefst 21 competitiewedstrijden gemist, en vooral de laatste weken was het gemis nijpend: de vijf duels hiervoor leverden drie punten en slechts twee goals op. Kwalificatie voor de Copa Libertadores raakte zodoende verder uit zicht.

Op bezoek bij Club Athletico Paranaense, vechtend tegen degradatie, hadden O Cabuloso gehoopt om met drie punten een klein kansje op het bereiken van dat toernooi te houden. Wel, het liep een heel klein beetje anders. Silva schudde na de aftrap al een opponent vrij agressief van zich af voordat hij amper een tel later gewoon een rotklap uitdeelde aan tegenstander Kaique Rocha. De scheidsrechter had het niet goed gezien, zijn televisiekijkende hulpje seinde hem in dat hier maar één straf paste: de snelste rode kaart ooit in de hoogste voetbalafdeling van Brazilië.

Diniz heeft de afgelopen maanden al vaak genoeg zonder Silva moeten spelen, en nu zal hij dat nog wel een poosje moeten doen. De Braziliaanse voetbalbond zal zich erover buigen, en een flinke schorsing ligt voor de hand. Met tien man verloor Cruzeiro de wedstrijd overigens kansloos met 3-0. Zou Rafa Silva een date gehad hebben in Curitiba, de thuisstad van Libertadores?

Bekijk hier al onze video's
Meer Cruzeiro
Meer over Cruzeiro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.