Brazilië mist Vinícius in kwartfinale na intense ontmoeting met Colombia

Reacties

Brazilië is er niet in geslaagd om als groepswinnaar naar de kwartfinales van de Copa América te gaan. De Goddelijke Kanaries speelden in de nacht van dinsdag op woensdag in het laatste groepsduel gelijk met Colombia en missen Vinícius Júnior bij de volgende ontmoeting met Uruguay.

Brazilië mist Vinícius in kwartfinale na intense ontmoeting met Colombia
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 1
Colombia
Colombia

Brazilië was voor de wedstrijd in het Levi's Stadium in Santa Clara al verzekerd van een plek bij de laatste acht op de Copa América, maar het werd een verhit gevecht met Colombia om de groepswinst. Binnen het half uur waren er al vier gele kaarten (verdeeld over beide teams).

Vinícius Júnior kreeg al heel vroeg in de wedstrijd een prent omdat hij met zijn arm tegenstander James Rodriguez raakte in een duel. Voor de aanvaller van Real Madrid was het zijn tweede gele kaart tijdens de Copa América, waardoor hij is geschorst voor de kwartfinale tegen Uruguay.

Het was niet de avond van Vinícius Júnior, die ook tevergeefs een penalty claimde bij de Venezolaanse arbiter. Brazilië kwam nog wel aan de leiding: Barcelona-aanvaller Raphinha schoot met een fraaie vrije trap de openingsgoal binnen.

Colombia, dat al 27 interlands ongeslagen is en in februari 2022 voor het laatst onderuit ging, bleek een zeer taaie tegenstander voor Brazilië en kwam nog voor de rust op 1-1. Nadat eerder een doelpunt van ex-Ajacied Davinson Sánchez werd afgekeurd vanwege buitenspel, scoorde Crystal Palace-verdediger Daniel Muñoz vlak voor rust wel op reglementaire wijze.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Door het gelijkspel eindigt Colombia bovenaan in Groep D en treft daardoor Panama in de kwartfinale. Voor nummer twee Brazilië wacht een kraker tegen Uruguay, dat in de groepsfase drie zeges boekte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Copa América

Stand Groep D Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Colombia
3
2
1
0
6-2
+4
7
2
Brazilië
3
1
2
0
5-2
+3
5
3
Costa Rica
3
1
1
1
2-4
-2
4
4
Paraguay
3
0
0
3
3-8
-5
0
* Actueel tot en met 5 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.