Ontketende Lautaro viert groepswinst met Messi, Canada elimineert Chili

Reacties

Argentinië heeft zich zaterdagnacht zonder al te veel problemen als groepshoofd geplaatst voor de knock-outfase van de Copa América. Eenvoudig werd Peru verslagen (2-0). In het spoor van de wereldkampioen ging ook Canada naar de volgende ronde.

Ontketende Lautaro viert groepswinst met Messi, Canada elimineert Chili
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Peru
Peru

Zonder Lionel Messi, die wat fysieke mankementen had, en de geschorste bondscoach Lionel Scaloni waren de Argentijnen al zeker van een plaats in de volgende ronde. Nadat Chili en Canada er al aan moesten geloven, was het nu de beurt aan Peru, dat speelde met Feyenoorder Marcos López.

De Peruvianen hielden een helft stand, maar daarna werd het tempo opgevoerd. En wie anders dan Lautaro Martínez maakte het verschil. De spits van Internazionale scoorde al tegen Canada en was de grote held van de natie toen hij bij het scheiden van de markt Argentinië langs Chili schoot. Dit keer greep hij weer de hoofdrol.

Op geweldige wijze werd Martínez weggestuurd door Ángel Di María, waarna de spits de bal leep over de uitstormende doelman chipte. De treffer werd gevierd in de dug-out, zodat Messi mee kon delen in de feestvreugde. Dat gebeurde later nog eens, toen Lautaro de wedstrijd besliste (2-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daardoor is Argentinië zonder schade de groepsfase doorgekomen. Daarnaast kreeg doelman Emiliano Martínez géén enkel doelpunt tegen. Vrijdagnacht komt de ploeg weer in actie in de kwartfinales. Dan is Messi er overigens gewoon bij, bevestigden zijn teamgenoten aan de landelijke pers na afloop van de overwinning.

Canada
Canada
0 - 0
Chili
Chili

Canada ronde verder
In de voorbereiding op het EK in Duitsland kende Oranje in Canada een gewillig slachtoffer. De ploeg van bondscoach Jesse Marsch liet zich naar de slachtbank leiden in De Kuip (4-0). In de Copa América lijkt de oefenmeester zijn zaakjes echter goed voor elkaar te hebben. Een gelijkspel tegen Chili volstond (0-0), waardoor Canada in de groep aan vier punten genoeg had om door te gaan.

Copa América

Stand Groepsfase Groep A Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Canada
3
1
1
1
1-2
-1
4
3
Chili
3
0
2
1
0-1
-1
2
4
Peru
3
0
1
2
0-3
-3
1
* Actueel tot en met 2 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.